Nové workoutové hřiště u základní školy na Plešivci

Během měsíce června bylo dokončeno u základní školy na Plešivci nové workoutové hřiště, které přináší moderní sportovní zázemí nejen pro žáky školy, ale i pro širokou veřejnost. Celková investice tohoto projektu činila 1 740 000 Kč, na kterou přispěly Lesy Města Český Krumlov 200 tis, Českokrumlovský rozvojový fond 600 tis a Město Český Krumlov částkou 940 tis Kč. Realizaci zajistila městská o.p.s. Pro-Sport CK, která má všechna sportoviště na území města ve své správě a stará se o ně.

Nové hřiště bude sloužit nejen dětem z místní základní školy při hodinách tělocviku, sportovním klubům, ale i obyvatelům a sportovcům Plešivce. Navíc se stane důležitou součástí již třetího ročníku Kempu vítězů, který úspěšně vedou manželé Helceletovi a letos proběhne opět v měsíci srpnu. Kromě toho bude hřiště využíváno také pro atletický kroužek, který při ZŠ Plešivec pravidelně probíhá.

Na hřišti je několik stanovišť, každé se zaměřením na jinou svalovou partii. Opakování, střídání cviků na dolní, střední i horní část těla, překonávání překážek, cvičení v pohybu a posouvání výkonnostních limitů – to je kruhový trénink. Za použití pouze vlastní tělesné hmotnosti zde dochází k rozvoji fyzické kondice, obratnosti, síly, vytrvalosti i psychické odolnosti. Kruhový trénink je vhodný pro všechny bez rozdílu kondice, věku nebo váhy, hodí se pro úplné začátečníky, pokročilé i profesionální cvičence.

Těším se, že se přes léto na hřišti potkáme a společně si zacvičíme a něco uděláme pro naše zdraví!