Léto ve znamení investic a údržby městských sportovišť a škol

Investiční odbor města a PRO-SPORT CK o.p.s. aktivně využívají letních prázdnin k realizaci investic a oprav ve školách, sportovištích a dalším městském majetku.

Během letní odstávky bazénu probíhá nejintenzivnější údržba a investice. Tento rok se můžeme těšit na výměnu vnitřního osvětlení za moderní LED svítidla. V rámci zlepšení komfortu budou vylepšeny dámské šatny a pořízeny víceúčelové vysoušeče pro ženy a děti. Velkou investicí bude také napojení nového kotle do rozvaděče tepla v bazénu. Kromě toho byla podána žádost o stavební povolení na přivedení vody z vrtu do bazénu, což má přinést nemalé úspory pro město.

Na zimním stadionu byla z dotace pořízena nová ořezávačka ledu. V současné době vrcholí přípravy na celkovou rekonstrukci a dostavbu stadionu, i když to zatím není vidět.

Fotbalisté a jejich rodiče jistě ocení rekonstrukci šaten ve druhém patře budovy “Kostka”. Na tuto rekonstrukci se podařilo získat dotaci a práce budou dokončeny během léta.

Na sídlišti Mír dojde k demontáži starého oplocení hřiště a instalaci nového. Při této příležitosti bude také zrekonstruován povrch arény, který si po letech už zaslouží obnovu.

U ZŠ Za Nádražím proběhne retoping povrchu atletického oválu a sektoru pro skok vysoký, což zahrnuje opravu a vyčištění povrchu, který bude opět jako nový. Stejná údržba nás bude čekat také u ZŠ Plešivec.

Dvě naše základní školy, ZŠ Za Nádražím a ZŠ Plešivec, se dočkají nových podlah v tělocvičnách, po kterých už ředitelé a tělocvikáři volají řadu let.

Léto tak využijeme k investicím a údržbě našich hřišť, sportovišť, škol a další občanské vybavenosti. Tím zajistíme, že naše město bude i nadále poskytovat kvalitní zázemí pro své občany.