Kulturní léto v Českém Krumlově: Bohatý program pro Krumlováky i návštěvníky

Milí Krumlováci, letošní léto bude v našem krásném městě opět plné kulturních událostí, které potěší nejen nás, místní obyvatele, ale i návštěvníky z celé republiky a zahraničí. Celé prázdniny se můžete těšit na pestrou škálu akcí, které nabídnou zábavu pro všechny věkové kategorie. Kulturní léto v Českém Krumlově přináší bohatý program plný hudby, divadla, historických slavností i tematických trhů.

Krumlov Open Air v Pivovarské zahradě

Letní sezónu otevře Krumlov Open Air, který probíhá od 18. května do 13. září v Pivovarské zahradě. Můžeme se těšit na vystoupení populárních umělců jako Pokáč, Mirai, Čechomor nebo Lucie Bílá. Tento hudební festival slibuje nezapomenutelné večery pod širým nebem přímo v srdci našeho města s tou nejkrásnější kulisou.

Na Náplavce to žije

Bistro Náplavka a přilehlý prostor u řeky Vltavy je určen nejen vodákům, ale jako další prostor pro pořádání kulturních a především hudebních produkcí. Během června již několik koncertů proběhlo a přes léto nás čeká další zajímavý program, který pečlivě sledujte.

Letní divadelní scéna pro děti

Červenec a srpen budou patřit také dětem. Každý čtvrtek se v klášterní zahradě budou konat divadelní představení pohádek jako Sněhurka, Plaváček, Zlatovláska a Tři prasátka. Představení začínají vždy v 15:00 a 17:00 hodin, takže si je s dětmi určitě nenechte ujít.

Tematické trhy a výstavy

První červencový víkend přivítá Mint Market (5.-6. července), trh s originálními výrobky a designem. Následuje Prázdninová knihovna (8.-12. července), týden plný her, výletů a nových vědomostí pro děti.

Od 10. do 30. července bude na náplavce u Pivovarských zahrad k vidění výstava “Udržitelnost a civilizace”, která nás seznámí s aktuálními tématy ochrany životního prostředí a udržitelného rozvoje.

Festival Krumlov a další hudební lahůdky

Největší letní událostí bude bezesporu Festival Krumlov, který proběhne od 12. července do 3. srpna. Tento prestižní hudební festival nabídne koncerty klasické hudby v jedinečných historických prostorách našeho města. Letošním hlavním tahákem bude koncert velikána operní hudby Plácida Dominga 13.července v Městském parku. I letos bude v provozu festivalová zóna, kterou si Krumlováci oblíbili a těší se na ní.

Dasha završí svým koncertem hudební léto v Zámecké jízdárně 23. srpna a na 31. srpna jsme kvůli nepříznivému počasí odložili Den dětí, který nabídne pestrý program plný her a zábavy pro naše nejmenší, opět v Městském parku.

Závěr

Kulturní léto v Českém Krumlově je příležitostí pro nás všechny zažít nezapomenutelné chvíle v našem malebném historickém městě. Bohatý program zaručuje, že si každý najde to své, ať už jste milovníci hudby, divadla, historie nebo rodinné zábavy. Přijďte se přesvědčit sami a užijte si léto plné kultury a zábavy přímo u nás doma v Českém Krumlově!