Máte doma obraz města? Zapůjčte ho na výstavu!

S novou koncepcí využití částí prostor galerie v historických prostorách českokrumlovských klášterů přicházíme s dotazem na občany a přátele Českého Krumlova, zda by neměli případní vlastníci zajímavých obrazů z města a jeho okolí zájem představit je veřejnosti. Ve světě je běžné, že i nejprestižnější galerie světa často vystavují díla ze soukromých sbírek. Proto přichází- me s výzvou občanům, zdali by měli o takovou výstavu zájem.

Naše město je jedno z nejznámějších měst v Evropě. Už v dobách dávno minulých bylo inspirací k tvorbě mnoha umělcům. Víme, že domovy, či pracoviště mnohých z nás zdobí někdy velice zajímavé obrazy zachycující dávný obraz našeho města i jeho vývoj. Vás, kteří takový obraz, nebo obrazy vlastní, bychom chtěli oslovit a nabídnout vám, zda byste se o pohled na ně nechtěli podělit i s jinými spoluobčany či návštěvníky našeho města tím, že byste jej na krátkou dobu zapůjčili městu Český Krumlov, zastoupené jeho příspěvkovou organizací Kláštery Český Krumlov, aby mohly být vystaveny v reprezentativních historických prostorách galerie českokrumlovských Klášterů a obohatit tak nejen nadcházející turistickou sezonu v našem městě.

Vlastníky děl, které tato nabídka oslovila a mají zájem se dozvědět více, se mohou o podmínkách a pravidlech dočíst na webu klášterů www.klasteryck.cz, nebo se s dotazem obrátit na email martin.maly@klasteryck.cz. Termín na doručení nabídek je do 25. března.

Text: Martin Malý (ředitel, Kláštery Český Krumlov) a Dalibor Uhlíř (místostarosta Českého Krumlova)