Úvodní slovo Novin města Český Krumlov 3/2024

Vážení Krumlováci, jaro klepe na dveře, každoročně mě udivuje, že to je vždy o něco dříve, nebo se to aspoň zdá. Jako vášnivého lyžaře mě to sice mrzí, ale člověk míní a příroda mění. Změna je život a změny jsou i výzvou do další práce pro naše město. Do tohoto úvodníku se všechny naše projek- ty nevejdou, ale přečtěte si celé Noviny města a zjistíte, jak se naše město rozvíjí a na čem všem se usilovně pracuje. A protože se ani do papírových novin nevejde vše, od začátku nového roku jsou v provozu on-line Noviny města s rozšířeným obsahem. Najdete je na adrese noviny.ckrumlov.cz.

Nejviditelnější a nejhlasitější ohlas zaznamenala oprava Lazebnického mostu a my se tak trochu učíme operativně komunikovat takovou novinku v centru města. Stavebně i komunikačně se jedná o projekt, který centrum města hodně dlouho nezažilo. Snažíme se postupovat svědomitě a zodpovědně a poučit se pro další podobné projekty. Na podzim nás čeká oprava Benešova mostu. Stav obou těchto staveb byl neutěšitelný, a proto je jejich oprava zásadní pro bezpečný provoz chodců i vozidel v historickém centru. Děkujeme tedy všem za trpělivost.

V únoru proběhlo vyhlášení Sportovce Českokrumlovska a jsem rád, že si město převzalo anketu o nejpopulárnějšího sportovce pod svá křídla. Velmi úzce spolupracujeme s Českou unií sportu a věřím, že toto propojení přinese své ovoce také obecně v rozvoji sportu v Českém Krumlově.

Turistická sezóna se blíží a musíme postupně budovat systém, který zajistí, aby z turismu měli největší prospěch občané. Je velmi potěšující, že příjmy z cestovního ruchu v roce 2023 dosáhly v rámci městských institucí 58 milionů korun! Pomáhá tomu i propagace a podpora cestovního ruchu, zejména spojená s významnou dotací Destinačnímu managementu oblasti (DMO), která představuje zhruba 4 miliony korun. Samo- zřejmě nezapomínáme na podporu všech městských slavností, adventu a dalších kulturních akcí.

Připomínám, že nás čeká zásadní úkol a rozhodnutí o budoucnosti plaveckého bazénu, zimního stadionu, sportovní haly a výstavbě pumptrack dráhy, skate parku, parkouru na sídlišti Mír či vytvoření outdoor arény v bývalém lomu Vyšný. Takže plány a úkoly máme a chceme, aby byly co nejdříve prakticky vidět a nezůstaly jen snem.