„Sportovcem okresu“ sezóna začíná, ale sport bude hrát jednu z hlavních rolí po celý rok

„Sportovec okresu“ je jedinečné vyhlášení nejlepších sportovců uplynulého roku potom, co sportovci odloží svá trika a náčiní a společně se schází na podvečerní společenské akci pořádané Českou unií sportu (ČUS).  Letos to bylo na sv. Valentýna 14. února v Prelatuře, aby si převzali ocenění za své dosažené výsledky. Všichni se na tuto akci mimořádně těší a kdo zažil být sportovcem roku, vždy cítil jisté zadostiučinění za své výkony a dřinu při trénincích. „Sportovec okresu“ patří do balíku akcí a činností, kterému se Město Český Krumlov chce aktivně věnovat. V nedávné minulosti již akce nenašla tolik mediální podpory u pořadatele ankety o sportovce okresu, a tak se Město Český Krumlov rozhodlo tuto anketu uspořádat samo a přenést do onli-ne prostotu a sbíralo v první polovině února hlasy veřejnosti pro svého favorita. Dorazila stovka návrhů a veřejnost z celého okresu sama rozhodla, že jejich největším oblíbencem je sjezdař na divoké vodě a talentovaný mladý sportovec Adam Ondřich.
Musíme se však ještě ohlédnout a připomenout odchody významných sportovních osobností českokrumlovského sportu, badmintonového nestora, trenéra a funkcionáře Jirky Frendla a vynikajícího volejbalisty a rovněž funkcionáře Honzy Vobra. Je to velká ztráta pro českokrumlovský sport a zejména nás, kteří jsme s oběma trávili společný dlouhý čas při aktivním sportu.
Obecně se sport v našem městě těší další navýšené finanční podpoře i v roce 2024. Pokračujeme v investicích do dlouhodobě zanedbané infrastruktury – zejména jde o bazén, zimní stadion – a dále do zlepšování, rekonstrukce a výstavby dětských hřišť pro širokou veřejnost napříč všemi věkovými skupinami. Samozřejmě do tohoto spektra patří také investice do školních hřišť a jejich atletických oválů či jejich okolí. Specializovaná městská společnost PRO-SPORT ČK odvádí kvalitní práci a tak díky letitým zkušenostem, nápadům a profesionálnímu přístupu můžeme říct, že jsme v oblasti městských hřišť a financování sportu vzorem.