Bazén prošel v létě další investicí a bude úspornější. Do budoucna chceme posílit wellness služby

Během pravidelné letní odstávky plaveckého bazénu došlo k zateplení prostoru nad velkým prosklením u bazénu, kudy unikalo velké množství tepla. Zároveň byl prostor ošetřen tak, aby zvládl náročné celoročně vlhké podmínky. Bazén se však dočkal také výměny všech čtyř křídel hlavních vstupních dveří, dveří do bufetu a dvojice dveří, které vedou ven z bazénů do travnatého prostoru pro slunění. Pravidelná údržba se, kromě jiných pravidelných prací, týkala také spárování dlaždic kolem bazénů a v prostorech sprch.
Letos také došlo k výměně kotle, který je úspornější o 15–20 procent a má vyšší výkon. Jedná se tedy o soubor významných renovací a investic do městského majetku, s cílem uspořit na stále vzrůstajících nákladech za energie.
Nacházíme se před průlomovým strategickým rozhodnutím, která by ale měla být, oproti předchozím slibům, již reálná, co dále s plaveckým bazénem. Ve hře rozhodně není zboření krumlovského plaveckého bazénu a výstavba vzdušných zámků mimo ekonomickou realitu, ale naopak využití zdravých částí tohoto sportoviště pro přestavbu a posílení služeb v oblasti (vodních)wellness, kterých je v Českém Krumlově stále nedostatek a lidé o ně mají zájem.