Dětská hřiště rostou ve městě jako houby po dešti. Jak se vám líbí?

Už v průběhu jara bylo dokončeno další z již mnoha moderních dětských hřišť, která se nacházejí na území našeho města. Najdete ho u azylového domu ve Vyšném. O jeho správu a provoz se stará přímo azylový dům.
V participativním rozpočtu občané rozhodli o umístění nového hřiště na sídliště Plešivec. Vyslyšeli jsme tímto projektem zejména prosby maminek a rodičů. V místě, kde hřiště vyrostlo, je navíc ještě další prostor, který se může v budoucnu rozvinout.
V městském parku jsme doplnili stávající možnosti cvičení nejen pro dětskou relaxaci o moderní workoutové prvky, které najdou uplatnění ve všech věkových kategoriích. Je to místo, kam navíc chodí běhat, cvičit a relaxovat také řada návštěvníků našeho města, rovněž žáci nedaleké ZŠ Linecká, a proto je toto místo více vytížené a o doplnění si říkalo řadu let.
V Novém Spolí u stávající arény došlo k odvodnění kopce, který byl problematický kvůli záplavě po deštích, a k vybudování parkoviště u dětského hřiště a jeho doplnění o stožár s bezpečnostní kamerou.
O sportoviště na území města, od projektů, přes dohled při realizacích i při následné údržbě, se stará městská společnost PRO-SPORT ČK, o.p.s. Právě dětská, workoutová a další hřiště i stadiony jsou jednou z priorit pro další rozvoj našeho města. Tam, kde hotové realizace fungují, chceme dále zatraktraktivňovat prostředí proto, aby na hřiště přicházelo stále více zájemců, a tam, kde jsme v minulosti investičně zaspali, hledáme cesty, jak dohnat to, co bylo zanedbáno. Co na tom, že někdy, jako například v případě skateparku, použijeme secondhandové překážky. Viděli jste, kolik mladých nyní skatepark navštěvuje? Je to hezký pohled a dělá nám radost.